“Рекордна кількість поправок, тритижневе обговорення, сім пленарних днів, але ми все ж таки ухвалили судову реформу” – Пацкан

Опубліковано:

“Я впевнений, що вона, судова реформа, принесе результат”. Про це народний депутат від Закарпаття Валерій Пацкан написав на своїй сторінці у фейсбуці після завершення розгляду закону у другому читанні.

“Цей шлях був нелегким, проте вартий того оновлення, який він принесе. Серед нововведень – впровадження електронного суду. Єдиний державний реєстр виконавчих документів позбавить необхідності отримувати в суді документи у паперовій формі, дозволить заощадити час та гроші. Учасники справи зможуть брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Людям, які проживають на окупованій території та в зоні АТО, буде доступна інформація про судовий розгляд, в якому вони беруть участь, прийняті судом рішення. Також вводитиметься новий порядок визначення територіальної юрисдикції справ, які підсудні судам, розташованим на цих територіях. В законопроекті було враховано численні вимоги, які утверджують принципи гласності і відкритості у судочинстві, а також щодо захисту персональних даних”, – написав нардеп. 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада Україна проголосувала за закон, який дав старт судовій реформі.

Про Захід