В Івано-Франківську судять міського голову

Опубліковано:

Сьогодні, 28 вересня, в Івано-Франківському міському суді слухають дві справи стосовно міського голови Руслана Марцінківа – про порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів та порушення вимог фінансового контролю.

Це перша поява Руслана Марцінківа у суді. До цього міський голова ігнорував усі засідання, повідомляє “КУРС”. 

Представник прокуроратури спершу розгубився: не знав, яку саме справу розглядають першою. “Ви до справи готові?” – поцікавився суддя Лев Кишакевич в прокурора.  

Нагадаємо, минулого року Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі беруть участь організаці, де він є засновником, а його дружини Оксани Марцінків – керівником. Йдеться про ГО “Центр розвитку Міста” і БФ “Родина”Організація, які були визнані переможцями. Про це порушення було складено постанову працівниками Управління захисту економіки. Сам Марцінків тоді запевняв, що грошей з бюджету дружині виділено так і не було. За ці кошти організація планувала видати диски про Івана Франка. 

Друга постанова про правопорушення Руслана Марцінківа стосувалася придбання ним автомобіля. Марцінків придбав новий автомобіль “Skoda Octavia” 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону “Про запобігання корупції” повинен був повідомити НАЗК. Однак Марцінків цього не зробив, за що передбачене адміністративне покарання. 

У суді Руслан Марцінків заявив, що вину не визнає, корупційного правопорушення не вчиняв. Відповідно до статті 63 Конституції від дачі свідчень відмовляється.

“Шановний суд, вважаю, що вина Руслана Марцінківа у вчиненні корупційних правопрушень повністю доводиться матеріалами справи про адміністративне корупційне правопорушення. Однак строки накладення адміністативного стягення закінчилися. Беручи до уваги те, що закриття справи не є реабілітуючою обставиною, прошу Руслана Марцінківа визнати виним та закрити справу у зваязку із закінченням строків притягнення до відповідальності”, – зазначив прокурор.

Суддя наразі відлучився до нарадчої кімнати. 

Про Захід