Ужгородець Максим Офіцинський представлятиме Україну на студентському чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Опубліковано:

Протягом восьми днів у місті Луцьку, проходив чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед спортсменів усіх вікових груп і студентів вищих навчальних закладів, в якому взяли участь і 18 закарпатських атлетів.

      Серед жінок у ваговій категорії до 63 кг срібною призеркою з сумою триборства 365 кг стала Катерина Пліс з Мукачева (тренери Олександр Пліс і Михайло Рошко), котра до того ж вперше виконала норматив майстра спорту України й встановила два рекорди країни у присіданні (150 і 155 кг), перевершивши попередній на 10 кг. У змаганнях чоловіків 18-річний Олександр Гангур з Хуста (тренер Михайло Кемінь) хоча й не здобув медалей, посівши сьоме місце з результатом 712,5 кг у категорії до 105 кг, проте також вперше здолав майстрівський норматив.

      Серед студентів дебютант всеукраїнських змагань,  4-курсник факультету здоров'я та фізичного виховання УжНУ Олексій Якименко,  успішно виконавши всі дев'ять залікових підходів,  став срібним призером чемпіонату України, набравши у сумі триборства 467,5 кг у ваговій категорії до 66 кг.  Досвідчений турнірний боєць, майстер спорту України, 4-курсник економічного факультету УжНУ Максим Офіцинський (тренер обох студентів Андрій Федорішко) цього разу виступав у новій для себе ваговій категорії до 83 кг. З першого ж підходу він захопив лідируючі позиції, підняв у завершальних спробах у присіданні, жимі лежачи й тязі  222,5, 142,5 і 230 кг відповідно і вперше став чемпіоном України серед студентів з сумою 595 кг.

      У загальнокомандному заліку Ужгородський національний університет посів третє місце серед вищих навчальних закладів, а Максим Офіцинський виборов право представляти Україну і УжНУ на студентському чемпіонаті світу, що пройде наступного літа у Чеській Республіці.

  Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

     

                                              

Про Захід