Митники знайшли у пиломатеріалах сховану контрабанду (Фото)

Опубліковано:

На митному посту “Ужгород” Закарпатської митниці ДФС підрахували точну кількість тютюнових виробів, яку незаконно переміщував через митний кордон громадянин Словаччини у вантажівці. Всі цигарки торгової марки “NZ”, виробництва Республіки Білорусь з марками акцизного податку цієї країни.

Зазначені дії кваліфікуються за ознаками порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, а саме переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Ці дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Варто зазначити, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за частиною 1 статті 204 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що незаконне переміщення тютюнових виробів на вантажному автомобілі іноземцем припинено 22 вересня в зоні митного контролю митного посту “Ужгород” Закарпатської митниці ДФС. Водій вантажівки переміщував, згідно з поданими до митного контролю товаросупровідними документами, із Росії в Словаччину пиломатеріали. Проте при зважуванні, дошки виявились легшими на 3,5 тонни ніж значилось в документах. Це і стало підставою для проведення повного митного огляду транспортного засобу та вантажу в результаті якого і були виявлені приховані тютюнові вироби.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід