Закарпаття – на першому місці в Україні за пунктами карантину африканської чуми свиней

Опубліковано:

Карантин через спалахи небезпечного вірусного захворювання тварин – африканської чуми свиней (АЧС) діє в 21 населеному пункті в 11 областях України, повідомила УНІАН прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Зокрема, такі пункти розташовані в Закарпатській (7), Київській (3), Вінницькій, Одеській (2), Хмельницької, Рівненської, Дніпропетровської, Волинської, Полтавської, Донецької та Івано-Франківської (1) областях.

У місцях, де оголошено карантин, вводяться обмежувальні заходи, блокується переміщення свиней та продукції тваринництва, вилучається худобу, проводиться дезінфекція.

Карантин у населеному пункті оголошується на 40 днів. Якщо за цей час ветеринари не виявлять на його території нових спалахів, такий населений пункт вважається оздоровленим. Згідно з повідомленням, за 2017 рік були оздоровлені 89 109 неблагополучних щодо АЧС пунктів.

В цілому, за даними прес-служби, з початку 2017 року ветеринари зареєстрували в Україні 109 спалахів АЧС. Всього з 2012 року і станом на 21 вересня 2017 року на території України ветеринари зареєстрували 257 спалахів АЧС в 23 областях.

 

Про Захід