Іршавські пожежники “відпрацювали” Великий Раковець

Опубліковано:

Основна увага пожежників була зосереджена на обійстях, де проживають соціально незахищені верстви населення: самотні люди похилого віку, багатодітні та неблагополучні сім'ї. З мешканцями провели інструктажі по дотриманню вимог пожежної безпеки у побуті, розповіли про заборону спалювання сухої рослинності, дотримання правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів  тощо. Також громадянам вручалися пам'ятки з основними правилами пожежної безпеки, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

Окрім цього представники так званих рейдових груп також провели відповідну роз'яснювальну роботу із керівниками закладів освіти, що знаходяться в даному населеному пункті.  Вони наголосили присутнім на дотриманні правил пожежної безпеки у підпорядкованих їм установах, а також закликали проводити відповідну профілактичну роботу з вихованцями навчальних закладів.

У свою чергу виноградівські рятувальники організували аналогічний захід у с. В. Ком'яти.  Спочатку за участю сільського голови Сніжани Попович, керівників установ та представниками релігійних громад, що знаходяться на території сільської ради, присутні обговорили проблемні питання забезпечення пожежної безпеки на території даного населеного пункту: вивчення можливості відновлення функціонування місцевої пожежної команди, покращення протипожежного водопостачання, а також проведення пожежно-профілактичної роботи серед мешканців.

Далі рятувальники спільно з представниками органу місцевого самоврядування почали подворовий обхід. У ході спілкування з населенням представники ДСНС акцентували увагу громадян на дотриманні правил поведінки у побуті, при виявленні вибухонебезпечних предметів та ознайомили із заходами безпеки у разі розбиття ртутного термометра й під час збирання грибів.

Також нагадали мешканцям, що до початку опалювального сезону необхідно перевірити справність електричного та газового обладнання, а також пічного опаленння тощо.

Про Захід