Міжгірські пожежники провадять профілактичну роботу з жителями району

Опубліковано:

Закарпатські рятувальники докладають максимум зусиль, щоб осінньо-зимові холоди минули без людських жертв. Пониження температури повітря, що фіксується на Закарпатті, змушує мешканців краю інтенсивно грітися, нерідко забуваючи про дотримання елементарних правил безпеки. Левова частина пожеж, як переконує статистика, трапляється якраз холодної пори року. Саме тому у осінньо-зимовий період усі сили особового складу Управління ДСНС у області спрямовані на запобігання пожеж та загибелі на них людей.

Сьогодні, 21 вересня пожежно-профілактичні відпрацювання пройшли у  Тячівському, Міжгірському та Ужгородському районах області.

Тячівські рятувальники здійснили відпрацювання смт Тересва, де мешкає понад 7 тисяч громадян. Рятувальники провели нараду у будівлі селищної ради та визначили основні напрямки роботи у питаннях запобігання виникненню пожеж. Після бесід із активом села та представниками зацікавлених служб та відомств співробітники Тячівського районного відділу оновили плакати та листівки на інформаційно-довідкових стендах, аби у подальшому, всі охочі могли ознайомитись із правилами безпеки. Після цього, рятувальники обійшли усі заклади із масовим перебуванням людей та нагадали мешканцям про основні вимоги до пожежної безпеки під час опалювального сезону.

Міжгірські рятувальники здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання с. Лозянське, в ході якого здійснили подворовий обхід майже всіх дворогосподарств, що знаходяться на території сільської ради. Загалом, у населеному пункті мешкає близько 2 тисяч осіб, тож рятувальники намагались охопити своєю увагою всіх. Окрім обходу осель громадян, вогнеборці завітали до місцевої школи де провели для учнів 3-4 класів виховну годину на тему “Як поводити себе у різних надзвичайних ситуаціях.

Також, було перевірено наявність первинних засобів пожежегасіння та вручено листівки на протипожежну тематику працівникам поштового відділення, магазинів та фельдшерсько-акушерського пункту.

Аналогічний двом попереднім захід відбувся і у Тарновецькій сільській раді Ужгородського району. Рятувальники відвідали дошкільний навчальний заклад, амбулаторію сімейної медицини  та здійснили роз'яснювальну роботу серед мешканців населеного пункту.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

 

Про Захід