Працівників ужгородського ЦНАПу навчали єдиним стандартам до якості обслуговування

Опубліковано:

“Відвідувачі нашого Центру надання адміністративних послуг в Ужгороді повинні знати, що завжди отримають обслуговування найвищої якості. Створити комфортні умови, доброзичливо ставитися до кожного, хто звертається, формувати та підтримувати позитивний імідж ЦНАПу – наше з вами спільне завдання”, – з такими словами звернулася до працівників Центру надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради керуючий справами виконкому міськради Олена Макара під час наради-навчання щодо дотримання “Єдиних вимог (стандарт) до якості обслуговування у центрах надання адміністративних послуг”, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.
Збірку рекомендацій щодо якісного обслуговування відвідувачів ЦНАП “Єдині вимоги” презентували наприкінці червня цього року Програма USAID “Лідерство в економічному врядуванні” спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Офісом реформи адміністративних послуг. Це збірка відповідних правил, вимог та рекомендацій щодо сервісу та етикету, створених з урахуванням практичного досвіду впровадження цих стандартів кращими ЦНАПами.
Під час наради наголошувалося, що “Єдині вимоги” (Стандарт) є основним інструментом адаптації нових співробітників до ефективної праці, який дозволяє чітко структурувати процес роботи з відвідувачем під час обслуговування.
Основними завданнями запровадження стандарту якості обслуговування відвідувачів є реалізація клієнтоорієнтованого підходу при обслуговуванні тих, хто звертається; підвищення якості обслуговування і якості послуг, що надаються; створення системи контролю строків і якості надання послуг; організація регулярного “зворотного зв'язку” з відвідувачами.
“Єдині вимоги” (Стандарт) рекомендовані до застосування центрами надання адміністративних послуг усіх рівнів в усій України, їх дотримання гарантуватиме, що робота із кожним відвідувачем буде проведена якісно, а звернення своєчасно опрацьовані.

 

Про Захід