Закарпатські поліціянти вилучили у краян упродовж двох тижнів понад півтисячі боєприпасів та різноманітної зброї

Опубліковано:

Серед вилученої закарпатською поліцією зброї – гранатомет, дев'ять гранат, три пістолети, два карабіни і півтисячі одиниць патронів.

З 6 вересня до 6 жовтня в Україні триває загальнодержавна оперативно-профілактична спецоперація поліції під умовною назвою “Зброя та вибухівка”, яка покликана вилучити з незаконного обігу вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси і вибухові речовин.

Лише за неповних два тижні спецоперації, станом на 18 вересня, на Закарпатті поліція вилучила з незаконного обігу 522 одиниці зброї та боєприпасів. Зокрема, 10 одиниць вогнепальної зброї, серед яких гранатомет, два карабіни, три пістолети, 9 гранат, 5 вибухових пристроїв, 497 патронів.

Один громадянин добровільно здав у поліцію незареєстровану зброю і тим самим уник відповідальності. Правоохоронці також здійснили перевірку умов зберігання зброї в 961 її легальних власників. За результатами огляду 63 осіб притягнуто до адмінвідповідальності за неналежне зберігання зброї.

Нагадаємо, що за незаконне поводження зі зброєю закон, зокрема, ст.236 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Водночас особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала в поліцію незареєстровану зброю чи боєприпаси.
Спецоперація “Зброя та вибухівка” в області триває.

Відділ комунікації
поліції Закарпатської області

Про Захід