Українець намагався ввезти в країну автівку за сфальшованими документами

Опубліковано:

Днями в зону митного контролю митного поста “Угринів” в напрямку в'їзд в Україну смугою руху “зелений коридор” заїхав легковий автомобіль “Skoda Octavia Classic” під керуванням громадянина України. До митного оформлення він подав свідоцтво про реєстрацію автомобіля на території РП, згідно з яким власником авто є громадянин Польщі, а також доручення на тимчасове користування згаданим автомобілем, засвідчене польським нотаріусом. Під час митного оформлення у працівника митниці виникла підозра щодо достовірності поданих громадянином України документів на право користування автомобілем. Тож було прийнято рішення здійснити перевірку автентичності доручення. У відповіді на запит Львівської митниці польська сторона вказала, що громадянин України не звертався до нотаріальної контори, а нотаріус не посвідчував угоди користування, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Так, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення транспортного засобу з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом.

За ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил.Транспортний засіб “Skoda Octavia Classic” 2000 року випуску вилучено. Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Загалом з початку цього року працівники Львівської митниці ДФС зафіксували 64 випадки переміщення автомобілів за підробленими документами.

Про Захід