Завтра у Львові відкривається Форум видавців

Опубліковано:

У Львові з 13 по 17 вересня триватиме найбільша книжкова і літературна подія Центрально-Східної Європи – 24 Форум видавців.

Фокусною темою цьогорічного Форуму є “Точка творення”. У цьогорічному Форумі видавців беруть участь 168 видавництв, які видали кілька тисяч назв нових книжок спеціально до Форуму. Вони привезуть понад 100 тонн книжок, інформує “ЛП”.

“Цьогорічною темою нашого Форуму є “Точка творення”, ми створили велику комунікаційну платформу, яка готова забезпечити можливістю вступити в дискусію представників книго-видавничого бізнесу, літературного середовища. Усі дискусії будуть відбуватися у відкритому режимі, тому публіка може долучатися. Для людей ми приготували справді найцікавіше, що написали наші автори, і готові представити нові дискусійні проекти, які стануть причиною написання нових книг. Мова йде про 890 літературних, мистецьких, освітніх і соціальних заходів, 14 тематичних кластерів і 10 спецпроектів, на яких буде обговорено всі теми нашого суспільного життя, починаючи від бізнесу й економіки, закінчуючи стилем життя”, – зазначила програмний директор Форуму видавців Софія Челяк.

“Мені дуже приємно, що цього року є дуже якісний контакт з командою Форуму. Я сподіваюся, що всі відвідувачі це відчують. Нам важливо, щоб наше місто було чітко окреслене і на літературній мапі світу, і в площині культури. Львів має бути сильно візуалізованим і помітним, адже видавці і письменники – це культурні дипломати”, – розповіла головний редактор і співзасновник “Видавництва Старого Лева” Мар'яна Савка.

“Ідея створення історичного майданчика як окремого кластеру виходила з того, щоб наповнити і збагатити саме поняття Форуму і допомогти читачам подолати спокусу асоціювати “форум” з “ярмарком”. Адже ярмарок триває лише 4 дні, а форум триває постійно і він не обмежуються ні десятиліттями, ні простором. Нам дуже важливо було створити власне такий простір, де видавець, читач і автор могли б зустрітися і спонукати читача шукати книжку. Цей рік ми зосередили на ідеї порівняння академічної та альтернативної історії, тобто це ті теми, які виходять із поточних інтересів суспільства”, – зазначив директор Наукової бібліотеки університету імені Івана Франка Василь Кметь.

Упродовх 4-х днів можна буде відвідати близько 1000 культурних та освітніх заходів.

Форум видавців у Львові – це:

24-ий Національний книжковий ярмарок

12-ий Міжнародний літературний фестиваль

23-ій Конкурс і церемонія вручення премії “Найкраща книга Форуму”

8-ий Всеукраїнський бібліотечний форум

6-а Благодійна акція  “Третій вік: задоволення від читання”

Програма Форуму видавців тут.

Про Захід