Закарпатські депутати працюють над програмою забезпечення молоді, АТО-шників та переселенців житлом

Опубліковано:

Депутати облради прийматимуть Комплексну соціально-економічну програму забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом в Закарпатській області на 2018–2022 роки

У постійних комісіях обласної ради, згідно з регламентом її роботи, триває вивчення депутатами  проектів рішень, поданих до розгляду на  8-му  сесію, яка за планом відбудеться 21 вересня п.р.

У вівторок, 12 вересня, свої засідання провели дві комісії: з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, яку очолює  Віктор Русин та з питань екології і використання природних ресурсів під головуванням Оксани Біров. У їх роботі також взяли участь перший заступник голови облради Петро Грицик, керівники відповідних управлінь ОДА.

Традиційно перед депутатами було нелегке завдання – уважно вивчити низку  проектів рішень з найрізноманітніших питань життєдіяльності краю. Серед  них – проекти рішень про зміни в обласному бюджеті на 2017 рік, затвердження ряду звітів про виконання обласних програм за минулий рік, затвердження нових регіональних програм та про надра і майно. Також уважно вивчили профільні питання та листи, що надійшли на розгляд комісій.

На комісії  з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту найперше розглянули питання “Про результати діяльності органів прокуратури на території Закарпатської області, “Про внесення змін до Регіональної програми боротьби з контрабандою, організованою злочинністю та корупцією на 2016–2020 роки”, “Про внесення змін до Програми профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016 – 2020 роки”, а також ” Про внесення змін до Програми підвищення спроможності та поліпшення умов несення служби у відділах прикордонної служби на українсько-угорському, українсько-словацькому та українсько-польському державних кордонах” на ділянці відповідальності Чопського та Мукачівського прикордонних загонах.

Погодили питання призначення директора комунальної установи “Мукачівський психоневрологічний інтернат” Закарпатської обласної ради та призначення директора комунальної установи “Тячівський соціально-реабілітаційний (абілітаційний) центр для осіб з інвалідністю” Закарпатської обласної ради.

  • Ці люди допомагають та підтримують інших – як помічники, наставники, друзі. Тому  ми маємо підтримати їх, щоб додати їм сил і бажання трудитись і надалі на цій нелегкій соціальній ниві,  – наголосив Іван Чубирко.

        Свою роботу комісія з питань екології і використання природних ресурсів розпочала з вивчення профільного питання “Про Програму регулювання водних відносин при проведенні робіт із розчистки русел річок у басейні р. Тиса в Закарпатській області”. Відтак депутати розглянули ряд інших проектів рішень, серед яких: “Про Комплексну соціально-економічну програму забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом в Закарпатській області на 2018 – 2022 роки”, у ході якого наголошувалось, що необхідно  зробити все для того, аби наші воїни, захищаючи свободу та територіальну цілісність нашої держави відчували, що про них там, вдома пам'ятають і в міру можливостей дбають.  

–  Ми маємо підтримувати і прикордонників, і воїнів АТО, дякуючи яким ми маємо змогу жити і працювати під мирним небом, – наголосив Петро Грицик.

     Вивчили уважно депутати й з проекти рішень у сфері  туризму, нацменшин, культурної спадщини, про звернення до вищих ешелонів влади з актуальних питань життя закарпатської громади.

Розглянуто блок питань про надра та майно.

Завтра, 13 вересня,  над проектами  рішень сесії працюватимуть депутати  інших постійних комісій облради.

 

Прес-служба Закарпатської облради

 

Про Захід