Ужгород може стати “Відкритим Містом”

Опубліковано:





 Рішення “Про реалізацію спільного проекту „Відкрите Місто” хоче підтримати і виконком Ужгородської міськради. Пише Заголовок

Нагадаємо, раніше з цією ініціативою виступили ужгородські активісти.

З метою запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян та органів місцевого самоврядування та активізації самоорганізації громадян виконком міської ради хоче для початку затвердити склад робочої групи з питань реалізації спільного проекту „Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади”у місті Ужгород”.

Окрім того цим же рішенням мають затвердити порядок роботи виконавчих органів міської ради з повідомленнями, що надійшли через інтерактивну веб-платформу „Відкрите Місто”, текст угоди про взаєморозуміння та співпрацю між виконавчим комітетом Ужгородської міської ради, міжнародною благодійною організацією „Фонд Східна Європа” та громадською організацію “Молодіжний ініціативний центр “За професійну діяльність “.

До слова саме остання повинна стати модератором системи.

Якщо пояснити коротко, то суть проекту “Відкрите Місто” у тому, що ужгородці зможуть в режимі онлайн та навіть через свої мобільні пристрої позначати проблеми на мапі міста. Міськрада у свою чергу, повинна буде реагувати на ці питання, або надаючи вичерпну інформацію, або ж вирішуючи їх.


Про Захід