СБУ оголосила про підозру засновникові місцевої газети за сепаратистські заклики

Опубліковано:





В Закарпатській області слідчі СБУ оголосили підозру засновнику-головному редактору місцевої газети “Рабоче-крестьянская правда”, на шпальтах якої містилися ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.
Зокрема, в одному з номерів цієї газети були оприлюднені пропагандистські матеріали із закликами протидіяти центральній владі України, підтримати сепаратистські настрої у східних регіонах.
За висновком експертів надруковані в газеті матеріали створюють негативний образ України, принижують національну честь та гідність українців та окремих представників нацменшин, можуть сприяти розпалюванню національної ворожнечі та ненависті.

Наклад газети вилучено як речовий доказ у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України.
СБУ спільно з органами прокуратури ініціює скасування реєстрації цього друкованого видання.

Прес-центр СБ України


Про Захід