Для ужгородських старшокласників відкрили Центр допризовної підготовки

Опубліковано:

Центр допризовної підготовки відкрили сьогодні в Ужгороді в ЗОШ №20-ліцеї “Лідер”. Тут “Основи захисту Вітчизни” вивчатимуть усі старшокласники ужгородських шкіл. Першими на заняття прийшли учні Класичної гімназії.

Привітали їх із початком навчального року Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, воєнком міста Сергій Зубач, начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, директор ЗОШ №20 Мар'ян Комарницький.

“Сьогодні питання національно-патріотичного виховання набуває особливої ваги. Багато років йому не приділялася належна увага, однак події на сході нашої країни підтверджують, що ми завжди маємо бути готові захистити свою Батьківщину. Якщо ми не зможемо себе захистити, нам ніхто не допоможе. Навчання у цьому Центрі спрямоване на виховання патріотів та майбутніх захисників Вітчизни. Поставтеся серйозно до цих занять, бо зайвими отримані тут знання ніколи не будуть”, – сказав Богдан Андріїв.

Багато хто уроки “Основ захисту Вітчизни” сприймає як другорядні, хоча насправді вони дуже важливі. У програмі цього предмету – й основи медичних знань, основи цивільного захисту. Викладати предмет на базі кожного закладу досить складно, бо уроків мало, лише 2-4 заняття на тиждень залежно від кількості класів, вивчають його лише 10-ти та 11-класники. Тому немає сенсу вкладати кошти у розвиток матеріальної бази у кожній школі, адже є предмети, які вимагають цього більше.

Облаштували Центр допризовної підготовки у ЗОШ №20, бо тут хороша база, була можливість зробити тир, є приміщення для занять, обладнані всім необхідним – від стендів і аж до мультимедійних комплектів. Це дозволить суттєво підняти рівень викладання предмету, реалізовувати ранню профілізацію та сконцентрувати зусилля на вивченні курсу.

Про Захід