Мукачівці встановили меморіальну дошку художнику Золтану Мичці

Опубліковано:

У Мукачеві відкрито меморіальну дошку видатному живописцеві Золтану Мичці Сьогодні, в День Незалежності на вул.Недецеї,18 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному українському живописцю, народному художнику України, почесному академіку Національної академії мистецтв України, Почесному громадянину Мукачева Золтану Мичці.

В цьому будинку він жив та творив багато років. Вшанувати пам`ять яскравого представника сучасної школи живопису, який своєю творчою та громадською діяльністю сприяв розвиткові культури та мистецтва нашого міста та краю прийшло чимало друзів, рідних, мистецька громада Закарпаття.

Урочисто відкрито меморіальну дошку за участі міського голови Андрія Балоги та доньки видатного живописця Юлії. Святі отці освятили дошку. “Сьогодні День народження видатного художника Золтана Федоровича Мички. Він видатний митець, який залишив величезну культурну спадщину для нашого міста, краю. Для мене він був і наставником – від нього я отримував чимало цінних порад щодо розвитку міста. Багато ідей, які ми обговорювали будуть втілені в життя для того, щоби Мукачево стало таким, про яке мріяв художник. Я впевнений – ми його всі разом розбудовуватимемо”, – звернувся до присутніх Андрій Балога.

До присутніх звернувся президент Академії мистецтв України Андрій Чебикін, голова Закарпатської спілки художників Борис Кузьма, донька художника Юлія Мичка.

Мукачівська міськрада

Про Захід