До Львівської митниці надійшло 416 письмових звернень громадян

Опубліковано:

Упродовж січня-липня 2017 року до Львівської митниці ДФС надійшло 416 письмових звернень громадян, що на 204 звернення більше, ніж за аналогічний період 2016 року, з них 380 заяв (клопотань) (91,4%), 35 скарг (8,4%) та 1 пропозиція (зауваження) (0,2%).

У липні 2017 року до Львівської митниці ДФС надійшло 67 письмових звернень громадян (у липні 2016 року 58 звернень), з них 62 заяви (клопотань) (92,5%) та 5 скарг (7,5%); пропозиції (зауваження) не надходили.

Основні питання, що порушували громадяни у січні-липні 2017 року, стосувались порядку тимчасового ввезення та транзиту транспортних засобів, митного оформлення транспортних засобів та товарів, нарахування митних платежів, визначення митної вартості, розгляду справ про порушення митних правил, працевлаштування в митниці, роз'яснень окремих норм законодавства України з питань державної митної справи тощо. Усі заяви та скарги громадян були ретельно опрацьовані, за потреби проведено відповідні перевірки.

Слід зазначити, що у січні-липні 2017 року керівництвом Львівської митниці ДФС проведено 42 особистих прийоми громадян, на яких були присутні 46 осіб (у січні-липні 2016 року – 23 особистих прийоми).

У липні поточного року проведено 4 особистих прийоми громадян.

Звернення громадян на особистому прийомі стосувались питань щодо повернення товарів зі складу митниці, розгляду справ про порушення митних правил, продовження строку оренди приміщень, працевлаштування в митниці, надання благодійної допомоги, роз'яснень окремих норм законодавства України з питань державної митної справи тощо. В усіх випадках звернень на особистому прийомі громадянам в усній формі, а за необхідності – письмово, надавались вичерпні роз'яснення з приводу порушених питань.

Про Захід