«Біжу за бійця»: як 135 учасників стали переможцями (Фоторепортаж)

Опубліковано:
Благодійний пробіг до Дня прапора України відбувся сьогодні в Ужгороді у рамках проекту “Цим переможемо”.
 
Мета заходу –  допомогти пораненим закарпатцям. До забігу зголосилися чимало команд, які представляли різноманітні структури і організації, а також багато ужгородців доброї волі. Серед них команди патрульних, футболістів, прикордонників, військових,  працівників юстиції, міської ради, а також люди з особливими потребами на візках, які представляють організацію “Оптиміст – Вибір” та показали власну силу духу, адже вони теж щодня борються. Організатори зазначають, кожен, хто взяв участь у забігові є переможцем.
 
Бігли учасники заходу заради здоров'я двох закарпатських бійців. Це Іван Говбел й Антон Савко. Рух підтримки закарпатських військових розповідає про наших Героїв. Іван Говбел з смт. Ясіня Рахівського району – боєць-доброволець в складі 128-ї бригади. Пройшов Дебальцево. З війни привіз дуже складну хворобу – неспецифічний виразковий коліт. Антон Савко у лютому 2015-го під Дебальцево отримав важке поранення в голову. Пережив кому. Кожному з наших земляків необхідне довічне лікування, і виплати за інвалідністю не покривають щомісячних витрат. Гроші, зібрані під час забігу будуть передані для їх потреб.
 
Співоганізатором забігу є U-Run – Uzhhorod Running Club, і в клубі наголошують: благодійний забіг проводиться також і з метою популяризації і пропаганди здорового способу життя та розвитку масового спорту.
 
 
Вікторія Жуйко
Про Захід