Куди можна буде піти і що побачити у Чернівцях на День незалежності (Події)

Опубліковано:

Вже завтра, 23 серпня, Україна відзначатиме День прапора, а 24 серпня – День незалежності країни. See Life дізналися, де і як чернівчанам пропонують святкувати 26-у річницю.

Ранок 23 серпня розпочнеться із патріотичної ходи у честь Дня прапора. Усіх охочих запрошують долучитись до заходу: він розпочнеться о 8:30 на Соборній площі. Пізніше на Центральній площі відбудеться підняття Державного прапора України, повідомляє “Сі лайф”.

Після ходи можна завітати до кінотеатру “Чернівці”. О 10:30 та 13:00 тут можна буде переглянути дві визначні стрічки українського кінематографу – фільмів “Білий птах з чорною ознакою” та “Мамай”.

Кінострічка режисера Юрія Іллєнка “Білий птах з чорною ознакою” – це історія про трагічну історію сім'ї Дзвонарів. У ньому – війна, нелегка доля трьох братів та нерозділене кохання. Події у фільмі відбуваються у 1937–1947 роках. Відзняли стрічку у кіностудії імені О. Довженка.

“Мамай” — український художній фільм, відзнятий режисером Олеся Саніна у 2003 році на кіностудії ім. О. Довженка”. Стрічка розповідає про козака-утікача, що закохується в приголомшливо красиву татарську жінку, котра рятує його від неминучої смерті.

Відвідати сеанси можна і 24 серпня.

Також у День незалежності Чернівецький обласний автомобільний клуб “Буковина” проведе виставку ретро автомобілів та автомобільний парад. Стартуватиме він о 10:00 на Соборній площі  й далі рухатиметься по вулиці Головній, площі Центральній, вулиці Університетській до Театральної площі.Виставка раритетної техніки триватиме на площі Театральній з 8:00 до 14:00.

А на вулиці Ольги Кобилянської 24-го серпня впродовж дня діятиме ярмарок хендмейду “Фортель Незалежний”. Майстри хендмейду обіцяють презентувати нові колекції виробів ручної роботи від майстрів з уього заходу України, а також провести майстер-класи дорослих та маленьких чернівчан.

Також для дітей проведуть свято малюнка на асфальті “Україна очима дітей”. Початок об 11:00 біля Чернівецького обласного центру естетичного виховання “Юність Буковини”.

Про Захід