29 жовтня на Закарпатті постане Баранинська об’єднана територіальна громада

Опубліковано:

У п'ятницю, 18 серпня, Центральна виборча комісія ухвалила рішення про проведення у неділю 29 жовтня 2017 року перших виборів голів та депутатів у 203 об'єднаних  територіальних громадах України. Ще близько 30 ОТГ очікують на прийняття рішення

У цьому списку значиться і єдина ОТГ від Закарпаття – Баранинська сільська об'єднана територіальна громада, до складу якої увійдуть населені пункти  Великолазівської, Холмецької,  Яроцької та Баранинської сільських рад Ужгородського району. Площа майбутньої ОТГ складатиме 12.5 тис. га, а бюджет – близько 60 млн. грн. На її території зосереджено й чималий економічний потенціал, тож за вмілого управління Баранинська ОТГ може стати однією з найуспішніших громад  Закарпаття. Шкода лише, що жодна інша з тих перспективних ОТГ, які мали намір об'єднатися ще цього року, так і не дочекалися позитивного висновку від Закарпатської ОДА.

Баранинська ОТГ стане шостою за ліком і третьою сільською за статусом об'єднаною територіальною громадою Закарпаття в компанії з Тячівською, Перечинською та Іршавською міськими і Вільховецькою та Полянською сільськими ОТГ.

Закарпатське РВ АМУ

Про Захід