Завдання і заходи Програми розвитку культури і мистецтва в області торік виконані майже на сто процентів

Опубліковано:

На розгляд депутатів облради вноситься проект рішення “Про хід виконання Програми розвитку культури і мистецтва в області на 2016-2020 роки”.

Як зазначається у Пояснювальній записці, найважливіші завдання, передбачені програмою,виконані у звітному періоді. А це –  проведення фестивалів, конкурсів, концертів, свят, пленерів,  конференцій, семінарів, оглядів, майстер-класів, збереження і розвиток національно-культурної самобутності, народних традицій, звичаїв та обрядів, розвиток культур національних меншин та етносів Закарпаття, надання допомоги творчим спілкам, аматорським  художнім колективам, забезпечення їх участі у всеукраїнських та міжнародних культурно-мистецьких акціях,  сприяння розвитку бібліотечної, музейної справи, забезпечення підтримки  високопрофесійного мистецтва,  творчої молоді, оздоровлення творчої молоді та дітей, підтримка обласних театрально-видовищних мистецьких закладів культури, придбання костюмів та музичних інструментів та ін.

Називаються значимі результати реалізації програмних завдань та заходів у звітному періоді:  збереження, розвиток та популяризація культури області, проведення  основних масових заходів, що сприяло організації змістовного дозвілля населення області, забезпеченню доступу до надбань культури області, збереженню мережі установ культури та мистецтва.

Реалізація основних заходів  програми сприяла підтримці розвитку культури та мистецтва області, забезпеченню проведення фестивалів, конкурсів, концертів, підтримці діяльності установ культури та мистецтва області, високопрофесійного мистецтва, творчої молоді,  організації оздоровлення творчої молоді та дітей, тощо.

Обсяги фінансування програми за рахунок коштів обласного бюджету складають  3 970,0 тис. грн.

Фактично профінансовано за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 3 970,0 тис. грн. (КФК 110502), у тому числі капітальні видатки – 650,0 тис. гривень (придбання музичних інструментів та сценічних костюмів для аматорських художніх колективів та мистецьких навчальних закладів, придбання комп'ютерної техніки для обласних бібліотек, поповнення фондів бібліотек області). 

З профінансованих коштів обласного бюджету, касові видатки програми склали 3 956,7 тис. грн., а саме: „Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку„ – 3 309,9 тис. грн.; “Придбання обладнання і предметів довгострокового користування” – 646,8 тис. грн.

Фактичний стан виконання завдань і заходів, визначених програмою, становить майже на 100%.

Прес-служба Закарпатської облради 

Про Захід