Митники встановили підміну номерів на «MERCEDES-BENZ» і не допустили його ввезення

Опубліковано:

Наш співвітчизник через пункт пропуску “Ужгород” намагався ввезти до України мікроавтобус “MERCEDES-BENZ 208D”, змінивши на ньому номерні знаки.

Громадянин, як підставу для переміщення автомобіля з українською реєстрацією “зеленим коридором” через митний кордон, подав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу видане компетентними органами та паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Працівники митниці вирішили вивести мікроавтобус із “зеленого коридору” в “червоний коридор” для поглибленого огляду. В ході здійснення якого встановлено, що фактичне номерне позначення кузова наявне на мікроавтобусі не відповідає номеру кузова, який зазначений у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

Під час проведення перевірки, з використанням баз даних АСМО “Інспектор” та єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС) ДФС України встановлено, що мікроавтобус, починаючи з 21 липня, періодично перетинав митний кордон України з номерними знаками Чехії та 2 серпня виїхав із України у Словаччину під керуванням іншого громадянина.

Таким чином дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 484 Митного кодексу України. За вказаним фактом складено протокол про порушення митних правил. Транспортний засіб вилучено.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід