У міськраді відбулася робоча зустріч із представниками місцевих громадських організацій

Опубліковано:

В Ужгородській міській раді за участі керуючого справами виконкому міськради Олени Макари та з ініціативи голови міської організації Спілки жінок України, голови Ужгородської міської організації товариства Червоного хреста Валентини Митровцій відбулася робоча зустріч із представниками місцевих громадських організацій щодо розгляду можливості взяти участь у конкурсі для громад Закарпатської області від Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні. На зустрічі були присутні керівник громадської організації “Щасливі діти” Ольга Павлова, член правління ГО “Щасливі діти”Людмила Сюзева, голова ГО “Творці країни мрій” Олена Кондратенко, керівник Благодійного фонду “Все можливо” Олена Логвіненко, представник Благодійного фонду “Все можливо” Олександр Байдебура. Крім того, долучилися до дискусії та поділилися досвідом запрошені на зустріч представники громадської ініціативи КримSOS Марія Кисіль та В'ячеслав Ломбросо.

Представництво МОМ в Україні у рамках проекту “Сприяння відбудові та сталому розв'язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні” за підтримки Європейського Союзу проводить конкурс для громад Закарпаття, мета якого – інтеграція та об'єднання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та членів приймаючих громад, шляхом соціальної згуртованості населення. Для участі в конкурсі необхідно створити ініціативну групу у кількості щонайменше 15 осіб, яка повинна обов'язково включати представників соціально уразливих груп (внутрішньо переміщені особи, національні меншини, люди з особливими потребами та інші), а також надати ідеї та попередній план заходів.

Під час зустрічі обговорили безліч ідей – від проведення різноманітних заходів (виставок, тренінгів, фестивалів тощо) до створення спеціальної дитячої кімнати, коворкінгу або соціального простору для громади на базі бібліотеки та інших культурних об'єктів. Та основною ідеєю все ж стало створення Центру підготовки волонтерів неурядових організацій, у якому щотижня проводитимуться зустрічі волонтерів різних громадських організацій для навчання, планування та проведення найрізноманітніших благодійних акцій, навчання навичкам надання першої допомоги та інші заходи соціального згуртування.

Наразі стоїть питання пошуку приміщень для Центру, їх ремонт та обладнання меблями і технікою, сподіваються у вирішенні цього питання на допомогу Ужгородської міської ради.

Після закриття конкурсу МОМ відбере громади для проведення оціночного візиту, за результатами якого будуть визначені громади-переможці. Максимальний розмір гранту для підтримки заходів соціального згуртування становитиме до 12 000 євро.

Про Захід