Очільники Ужгорода роздумовують над придбанням нової спецтехніки для водоканалу

Опубліковано:

Представники ТОВ “Імест-Плюс” демонстрували сьогодні в обласному центрі спеціалізовану техніку для прочистки, санації, телеінспекції зовнішніх мереж водовідведення та дощової каналізації, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.
Як розповів генеральний директор ТОВ “Імест-Плюс” Василь Бутин, обладнання, яке вони репрезентують, цікаве тим, що воно дуже компактне, для його роботи не потрібно задіювати багато працівників. Це обладнання, яке може проїхати вузенькими вулицями у маленьких містах, у дворах, не пошкодивши при цьому бруківку чи дорожнє покриття. За своєю функціональністю воно працює, як і велика техніка, може швидко та ефективно прочищати каналізацію, інспектувати якість проведених робіт, стан трубопроводів. Власне, як працює техніка, продемонстрували на вулиці Гойди – перевірили стан мереж.
Гарантія на обладнання – 2 роки, експлуатація може сягати 15 років. Це світові бренди, німецького, голландського та американського виробництва, розповів представник компанії, вони мають сервіс та технічну підтримку в Україні. Фірма вже поставила аналогічне обладнання у Львівську область, Тернопільську, Чернівці, використовують його як міські водоканали, так і аварійно-диспетчерські служби, приватні компанії, які займаються прочисткою та обслуговуванням комунікацій. Сьогодні про можливості обладнання розповідали в Ужгороді, з яким також були б не проти співпрацювати.
За словами директора КП “Водоканал м.Ужгорода” Станіслава Карташова, питання покращення технічного забезпечення підприємства дуже гостре. Техніка, яку зараз використовує водоканал, є застарілою, її середній вік – за 25 років, багато машин в аварійному стані, працівники водоканалу з великими зусиллями та фінансовими затратами підтримують їх у робочому стані. Остання спецмашина, яка експлуатується кожного дня у режимі стовідсоткового завантаження, придбана у 2003 році.
В.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок відзначив, що придбання подібної техніки є надзвичайно актуальним, беручи до уваги колапси з водовідведенням, які маємо в останній рік чи не після кожної зливи – каналізаційні мережі забиті сміттям, мулом, камінням – а техніки, спроможної прочистити їх, Ужгород не має, через що в окремих районах міста дощова вода ллється вулицями, затоплює підвали приватних будинків, багатоповерхівок тощо.
Керівництво міста розуміє, що для того, аби водоканал міг швидко ліквідовувати аварійні ситуації та якісно надавати послуги, потрібна нова техніка. Тому спільно з депутатським корпусом вирішуватимуть, як віднайти в бюджеті кошти для придбання такої техніки, адже йдеться про значні суми.

Про Захід