Львівські митники не дозволили вивезти раритетний швейцарський кишеньковий годинник

Опубліковано:

За минулий тиждень, з 07.08.2017 по 13.08.2017, працівники Львівської митниці ДФС склали 159 протоколів про порушення митних правил. Вартість вилучених предметів правопорушення – 1,5 млн. гривень. При цьому за 10-ма протоколами про порушення митних правил вартість предметів правопорушення встановлюється, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Так, у пункті пропуску “Краковець – Корчова” під час митного контролю при виїзді з України, виявлено швейцарський кишеньковий годинник “Favor” у робочому стані, виготовлений на початку XX ст. За висновками експертів він має культурну та історичну цінність. Також у пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне” при в'їзді в Україну у нашого співвітчизника знайшли 42 образи різних святих, срібний хрестик з ланцюжком та 16 срібних вервечок. Усі 59 предметів італійського виробництва.

Також за цей період виявлено 5 діянь, що містять ознаки злочину. Зокрема виявлено 26 кг порошкоподібної речовини білого кольору у пункті пропуску “Угринів” (ст. 305 ККУ), 3 випадки підроблення доручення на право користування транспортним засобом при переміщенні на в'їзд в Україну (ст. 358 ККУ.) Загалом з початку 2017 року працівники Львівської митниці ДФС склали 4 117 протоколів про порушення митних правил на суму понад 86 млн грн, за відповідний період минулого року складено 3 508 протоколів про ПМП на суму 73,9 млн. гривень.

Про Захід