На Закарпатті працюють інвестори із 47 країн світу

Опубліковано:

На Закарпатті працює більше шести сотень підприємств з іноземними інвестиціями. Функціонують вони здебільшого у промисловому секторі. Протягом минулого року в економіку області вкладено більше 20 мільйонів доларів прямих іноземних інвестицій. Це в півтора рази більше, ніж у 2015-му. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА Рената Мойш-Шіман. «Збільшення сукупного обсягу іноземного капіталу за 2016 рік в області становив близько 6 мільйонів доларів, що майже на 2 відсотка більше обсягів інвестицій до початку року, – повідомила начальник управління. – З цим показником область займає 6 місце серед областей України».
Нині в області працюють інвестори із 47 країн світу. Найбільші обсяги прямих іноземних інвестицій здебільшого у промисловість області надійшли з Нідерландів, Німеччини та Польщі. У розрізі районів та міст області кошти вкладалися в підприємства Ужгорода, Мукачева, а також Ужгородського, Виноградівського та Великоберезнянського районів.
Аналіз зовнішньої торгівлі товарами області за минулий рік свідчить про збільшення зовнішньоторговельного обороту в порівнянні з показником 2015-го більш ніж на 11 відсотків. Експорт збільшився майже на 11 відсотків, імпорт на 12 відсотків. З цими показниками Закарпаття знаходиться в десятці лідерів серед областей України. Основні країни-партнери Закарпатської області у сфері зовнішньої торгівлі – Угорщина, Німеччина, Китай, Чехія, Італія, Польща, Словаччина та Австрія, повідомляє прес- служба ОДА

Про Захід