На Рівненщині “атовці” воюють на боці нелегальних бурштинокопачів (Відео)

Опубліковано:

Вже третій рік поспіль на півночі Рівненщини триває фактично така ж АТО, як на Сході України. На боротьбу із старателями кинули тисячі спецпризначенців. Певний період після гучних затримань місцеві затаїлися, однак, перечекавши буремні часи, продовжують свою справу.

Частину родовищ під контроль взяла поліція. А серед копачів з'являються і колишні атовці, які часом навіть очолюють місцеву непокору. Адже після повернення із зони АТО не знаходять роботу і беруть до рук лопату, повідомляє “Північ інфо”. 

“Я дев'ять місяців був у “плену”, ну і де ті виплати, за що жити, моя сім'я теж нічого не получила”, – розповів журналістам Ictv у програмі “Більше ніж правда: Дикий захід” один із учасників “народного” супротиву поліції на Поліссі.

Виїжджати у такі місця силовики з оперативного штабу по одному не наважуються, рухаються переважно колоною і у повній бойовій готовності. Правоохоронці добре знають, що місцеве населення озброєне не гірше ніж в АТО.

“Ми вилучали різну зброю: і гладкоствольну , і пристрої для стрільби гумовими кулями, і також був факт виявлення і вилучення нарізної зброї”,  – зазначає полковник Нацполіції України Сергій Науменко.

Через усе це територію трьох областей: Рівненської, Волинської та Житомирської вже охрестили “Диким заходом” по-українськи.

За підрахунками оборот чорного ринку на Поліссі видобувають 300 тонн бурштину в рік, а це орієнтовно 500 мільйонів доларів. Втім, дехто каже, що цю цифру варто множити мінімум на два.

 

 

 

Дізнатися більше:

Про Захід