Кабінет міського голови Львова пікетують стоматологи

Опубліковано:

Стоматологи, медперсонал, санітарки і медсестри, а також пацієнти 3-ї, 4-ї і 5-ї стоматологічних поліклінік Львова біля кабінету знову вимагають зустрічі з міським головою Андрієм Садовим. 

Люди кажуть, що в них склалася  катастрофічна ситуація, тому що медперсоналу, санітаркам, медсестрам два місяці не виплачують заробітну плату. Є люди, які доїжджають з сіл. Вони не мають навіть коштів на маршрутку, щоб добратися на роботу, інформує “Форпост”.

За словами протестувальників, реформа, яку пропонують чиновники міськради – це знищення стоматологічних закладів. “Тому що в 1-й поліклініці, де та реформа працює, не все так добре, як вони розказують. У нас є списки пацієнтів, які переходять до нас, тому що там лікуватися більше не хочуть. 80% лікарів звільнилися. Є лікарі, які зізнаються, що не можуть здати план 22 тисячі, тому ще 2 місяці працюють і теж будуть звільнятися. А чиновники нам брешуть, яка добра реформа в 1-й поліклініці”, – розповіла п. Оля.

Жінка додала, що протестувальники уже подали запит на зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим. “Ми дали запит. Садовий обіцяв вийти до нас на зустріч. Нас тут більше 100 людей. Тут є і медперсонал, і пацієнти. Останнім часом дуже багато закидають, що безкоштовної стоматології немає. Тут є пацієнти, які готові підтвердити, що це неправда. Це міська рада довела до того, що нас називають хабарниками. Нехай забезпечать нам нормальні умови для праці, страхову медицину. Бо ті реформи, які вони впроваджують зараз, покликані не допомогти, а розвалити наші заклади”, – підсумувала співрозмовниця.

Про Захід