В Ужгороді стартує проект допомоги воїнам АТО «Цим переможемо!»

Опубліковано:

Марафон гуртування і підтримки нашої спільної перемоги розпочинається в Ужгороді найближчої п'ятниці. 11-го серпня в комплексі “Совине гніздо” відкриється виставка “Для бійців від митців” та стартує проект “Цим переможемо!”.

Українські художники організували арт-проект “Для бійців від митців”, де на волонтерських засадах планують зібрати кошти на потреби бійців АТО і, власне, вже це роблять. На виставці будуть представлені ікони, живопис і графіка. Участь у виставці взяли більше 60 митців зі Львова та Києва, Луцька, Івано-Франківська, Тернополя й Закарпаття. Творчі люди завжди були символом свободи духу, справжній художник не може залишатися байдужим до того, що відбувається на його землі. І кращі майстри образотворчого мистецтва всієї України присвячують свою творчість боротьбі за незалежність і гідність Батьківщини. Звісно, не осторонь і художники Ужгорода.  Усі запропоновані художні твори, представлені на виставціу “Совиному гнізді” в Ужгороді, можна буде придбати, а виручені кошти підуть на допомогу армії та адресно пораненим бійцям.

Виставка уже пройшла в Києві, Львові, Івано-Франківську та інших містах України. Тепер естафету підхоплює Закарпаття. І в нашому краї проект має свої особливості і власний характер. Так, час виставки перетвориться на марафон подій, так чи інакше пов'язаних з боротьбою за Україну, але винятково в позитивному дусі, під спільним гаслом “Цим переможемо!”. Свої дні з цікавими заходами матимуть закарпатські прикордонники, рятувальники, волонтери, а ГО “Щасливі діти” залучить малечу малювати власні мистецькі твори. І, звісно, бійці АТО, які організовують вечір пам'яті на честь боїв за Іловайськ і запросять послухати фронтові спогади й пісні з АТО під гітару. Від мілітарних показових виступів і до спортивних змагань та польової кухні – заходи “Цим переможемо!” будуть цікаві всім!До слова, всі добрі ідеї й ініціативи вітаються – долучайтеся до акцій!

Метою проведення виставки “Для бійців від митців” є надання можливості небайдужим долучитися до визвольної боротьби та моральної й фактичної підтримки тих, хто захищає нашу землю, – зазначають ініціатори. А мета заходів у рамках закарпатського проекту “Цим переможемо!” – згуртувати людей навколо спільних цінностей, поспілкуватися й підтримати один одного, й це стосується як вояків, так і цивільних людей різного віку. Тож запрошуємо ужгородців і гостей міста, всіх закарпатців не оминути увагою та долучатися до всіх подій!

З творами, представленими на виставці, можна буде ознайомитись на сторінці проекту у facebook.З подіями проекту “Цим переможемо!” – на сторінці події та в анонсах організаторів.

Місце проведення: місто Ужгород, “Совине гніздо” (вулиця Ференца Ракоці, 2).

Час: відкриття у п'ятницю, 11 серпня 2017 о 17:00; закриття у четвер, 24 серпня о 15:00.

Виставка працюватиме у будні з 10-ї до 17-ї години, у вихідні – з 12-ї до 20-ї.

 

У якості ілюстрації використано твір художниці Беати Куркуль, присвячений парамедикам на фронті.

 

Про Захід