Суд оштрафував Львівський бронетанковий завод, який не повернув бюджетні кошти

Опубліковано:

Господарський суд Києва задовольнив позов військової прокуратури Західного регіону України і прийняв рішення про стягнення з ДП “Львівський бронетанковий завод” до Держбюджету України 9,8 млн грн. 

У грудні 2015 року між Міноборони і заводом було укладено договір на виготовлення і поставку оборонному відомству 10-ти тактичних бойових колісних машин “Дозор-Б”, які призначались для використання у зоні проведення АТО.

Через перевищення суми коштів, перерахованих Міноборони України над фактичними витратами заводу на виготовлення та поставку продукції, виконавець мав повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн., та свої зобов'язання завод не виконав.

Військова прокуратура, відтак, заявила позов про стягнення зазначених коштів і штрафних санкцій у 3,3 млн грн за прострочення виготовлення і поставки військової техніки.

Суд погодився з доводами прокурора і задовольнив позов у повному обсязі, повідомили з прес-службиа військової прокуратури ЗРУ.

Про Захід