Поблизу Мар’їнки ворожий снайпер підстрелив нашого бійця

Опубліковано:

Оперативна обстановка у районі проведення АТО упродовж сьогоднішнього дня дещо стабілізувалась. Російсько-терористичні угруповання суттєво зменшили провокативні обстріли позицій української армії. За нашими оперативними даними, насамперед, це пов'язано зі спекотною погодою та можливістю виникнення пожеж, у яких місцеві жителі звинувачуватимуть бойовиків. 
У той же час, на Приморському напрямку вдень, повної тиші не було. Близько 13 години від кулі ворожого снайпера загинув наш боєць неподалік Мар'їнки. Також бандити випустили 2 міни калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО на підступах до Широкиного, повідомляє прес-центр штабу АТО. 
На Донецькому напрямку під гранатометний вогонь потрапили українські опорні пункти в районі Невельського. 
Варто додати, що аналізуючи оперативну обстановку на тимчасово окупованих територіях, все частіше фіксуються випадки приховування участі кадрових російських військових у конфлікті.
Так, нещодавно, командування так званої 3-ї окремої мотострілецької бригади, яка окупувала Горлівку, цинічно намагалось приховати загибель своїх бойовиків, які підірвались на міні під час диверсійних дій. За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих передягнули у цивільний одяг та залишили у лісосмузі, неподалік від лінії зіткнення.
Прибулим з РФ родичам було повідомлено, що загиблі особи ніколи не служили в армії “ЛНР/ДНР”, а військове командування “республік” до їх загибелі непричетне. У такий спосіб керівництво російських окупаційних військ не лише приховує факт участі російських найманців та кадрових військових у бойових діях проти сил АТО, але й позбавляє сім'ї загиблих матеріальної допомоги, у зв'язку з втратою годувальників.

Про Захід