Валерій Пацкан звернувся до МОЗ з проханням пояснити, чому у закарпатських медзакладах відсутні бланки лікарняних листків

Опубліковано:

Відсутність бланків листків непрацездатності у медичних закладах стає неприємною несподіванкою для тих закарпатців, котрі нині виходять на лікарняний. Ця проблема спостерігається у лікарнях та поліклініках краю вже близько місяця, однак вирішення її з Міністерства охорони здоров'я все не надходить. Дійшло до того, що медики замість традиційних лікарняних листків виписують довідки, які приймають на підприємствах, однак не виплачують за них матеріальну компенсацію.

У зв'язку з численними скаргами закарпатців за роз'ясненнями ситуації до МОЗ звернувся народний депутат Валерій Пацкан. Він надіслав в.о міністра охорони здоров'я Україні Уляні Супрун депутатське звернення, у якому попросив надати інформацію щодо причин відсутності бланків листків непрацездатності для жителів Закарпатської області, а також попросив вжити заходів щодо забезпечення прав громадян на соціальні послуги за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою непрацездатності.   

“Про Захід”

Про Захід