Львівські митники викрили партію нелегальних рам до вантажівок

Опубліковано:

Ідентифікаційні номери рам виявилися кустарно підробленими, повідомляє ГУ ДФС у Львівській області. 

Нещодавно до підрозділу митного оформлення “Скнилів” митного поста “Західний” Львівської митниці ДФС було подано митну декларацію та товаросупровідні документи, згідно з якими на адресу одного з приватних підприємств Львова ввозили 15 “рам металевих до вантажних автомобілів”, що були у вжитку. Відправником було зазначено компанію з м. Жешува (Республіка Польща).

Під час митного огляду у працівників митниці виникли підозри, що в номерні знаки на рамах вносились зміни. З метою належної їх ідентифікації Львівська митниця ДФС звернулась до експертів криміналістів. Підозра митників виправдалась. За результатами криміналістичного дослідження встановлено, що на рамах номерні позначення нанесено кустарно.

Для надання пояснень щодо митного оформлення зазначеного товару та його переміщення з території Європейського Союзу на митну територію України керівник польської фірми до Львівської митниці ДФС  не з'явився.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Окрім того, в діях керівника польської фірми є ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 290 Кримінального кодексу України.

Про Захід