На Прикарпатті затримали зловмисника, який серед білого дня розстріляв підприємця (Фото)

Опубліковано:
Сьогодні, 1 серпня, керівник ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов дав брифінг для журналістів щодо вчорашньої стрілянини на вул. Шеремета.

Як відомо, 31 серпня в обід в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль сіре “Audi”.  Стрілець випустив в місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль і втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише через шість годин, повідомляє “Бліц інфо”.

За словами правоохоронця, стрілець приїхав на вулицю Шеремета на “Опелі” з іноземною реєстрації. 

“Він під'їхав до магазину місцевого підприємця та здійснив шість пострілів з пістолета Макарова у потерпілого, який знаходився у своїй автівці через бокові вікна. Після цього зловмисник скрився на своєму авто. Патрульна поліція розпочала переслідування та затримати одразу його не вдалось. Він покинув авто. В ході огляду салону було вилучено пістолет та набої. Потерпілого шпиталізували, медики провели ряд операцій. В тілі знаходились чотири кулі. На даний момент його стан стабільно-важкий, але життю вже нічого не загрожує”, – зазначив Шкутов.

Як зауважив очільник прикарпатської поліції, на пошуки злочинця кинули всі сили.Завдяки тому, що підозрюваного зафіксували камери спостережання на в'їзді у паркувальну зону, його особу встановили за лічені хвилини.

“Однак, він не був фізично затриманий. В роботу також підключились працівники СБУ і надали нам повну інформацію. Завдяки оперативній роботі та небайдужим громадянам, у Чукалівці наша оперативна група спільно з патрульною поліцією підозрюваного затримали. Опору він вчинив. Пояснив, що хотів піти на міське кладовище до могили батька, аби попрощатись. Йому інкримінують замах на умисне вбивство з хуліганських спонукань. Санкція статті передбачає від 10 до 15 позбавлення волі, або довічне ув'язнення”, – підкреслив правоохоронець. 

В ході розслідування правоохоронці з'ясували, що мотивом злочину була особиста помста. 

“За декілька днів до цього між потерпілим і підозрюваним був конфлікт, де він отримав тілесні ушкодження. За це він вирішив позбавити життя потерпілого. Сам підозрюваний запевняє, що не мав наміру його вбивати, а хотів лиш налякати. Хоча фактичні обставини вчинення злочину говорять, що його умисел був спрямований на позбавлення життя. Мається на увазі кількість пострілів. Призначено цілий ряд екпертиз, з'ясовуємо звідки підозрюваний отримав знаряддя вбивства. Сам про це не говорить, а серійний номер на пістолеті стертий“, – каже полісмен.

Начальник обласного управління Нацполіції зазначив, що в підозрюваного вже були проблеми з законом. В минулому тричі притягувався до кримінальної відповідальності, останній разу у 2016 році за хуліганство. Також була судимість з іспитовим терміном через зберігання наркотиків. 

Як відомо, соцмережі впізнали у стрільці Михайла Дерещука на прізвизько “Дира”. 31-річний чоловік неодружений, ніде не працює. У  2015 балотувався до Івано-Франківської міської ради від партії “Патріот”. Також у 2010 він працював головою виборчої комісії.

Михайло Дерещук, фото з соцмереж

Слід зазначити, жертвою стрілка став 54-річний франківський підприємець Ігор Гербін,відомий на прізвицько  “Червонець”. У нього є кілька магазин одягу та обмінних пунктів. До слова, це вже друга спроба вбивства Гербіна за останні два роки. У листопаді 2015 чоловіка підстрелили на вулиці Набережній.  Тоді він отримав поранення в ногу.

Світлина від Ігора Гербіна.

Ігор Гербін, фото з соцмереж

Як запевнив Віктор Шкутов, ці випадки між собою не пов'язані. Сам потерпілий раніше з законом проблем не мав.

Про Захід