За перше півріччя замок “Паланок” відвідало 125 тисяч туристів

Опубліковано:

З кожним роком кількість відвідувачів туристичної родзинки міста Мукачева – древнього замку “Паланок”, стабільно зростає. Це одне з місць, яке вже роками приваблює відвідувачів і не тільки з України, але й з Угорщини, Словаччини, Німеччини, Румунії, Чехії, Польщі та ін. Лише за перше півріччя 2017 року пам'ятку архітектури національного значення відвідало 124 879 осіб (дітей – 38 198, дорослих – 71  818, пільгові категорії – 14 863), що у порівнянні з минулим роком більше на 5%.

“Паланок” зачаровує мандрівників, майже усі вони хочуть повернутися сюди знову. Саме для них у замку проводиться багато цікавих туристичних атракцій – вечірні екскурсії зі смолоскипами, фаєр-шоу та велозаїзди, тут змагаються силачі і одружуються закохані пари, культурно-мистецькі акції насичені різноманітною програмою – від фестивалів фольклорно-етнографічної тематики до концертів класичної музики та виступів рок-гуртів, картинні галереї древньої фортеці що два тижні презентують творчість відомих митців на тільки України, але і з-за кордону…

Найближчим часом у Мукачівському історичному музеї відкриють експозицію “Чавунне литво”, камеру середньовічних тортур та “Музей АТО”, у планах – створення ремісничих майстерень гончарів, ковалів, різьбярів, ткаль.

Мукачівська міськрада

Про Захід