Спробу незаконного вивозу дитини за кордон попередили прикордонники на Закарпатті

Опубліковано:

Незаконному вивозу малолітньої дитини запобігли прикордонники Чопського загону. Учора вночі у пункт пропуску “Тиса” на виїзд з України прибула наша співвітчизниця, яка разом з п'ятирічним племінником прямувала до Італії рейсовим автобусом “Львів – Рим”. На контроль, разом з паспортними документами, жінка пред'явила нотаріально засвідчену заяву батька про згоду на вивіз дитини за кордон. Однак, у ході додаткового вивчення документів прикордонники з'ясували, що надана заява є недійсною, оскільки була отримана у незаконний спосіб. Правоохоронці встановили, що на момент видачі документа батько хлопчика перебував за межами України.

За даним фактом було поінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення ст.358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Неповнолітньому громадяну України, якого намагались незаконно вивезти до Італії, було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону. Жінку разом із дитиною передано до правоохоронних органів.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід