На Ужгородщині змагалися спортсмени-орієнтувальники (Фото)

Опубліковано:

Останнього липневого тижня на Ужгородщині змагалися спортсмени-орієнтувальники. Протягом семи днів Міністерством молоді і спорту України спільно з Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки тут були проведені командний чемпіонат України серед юнаків та відкритий чемпіонат України серед школярів, у яких прийняли участь 280 учасників з 17 регіонів країни.

Результативно виступили у цих змаганнях вихованці мукачівського клубу спортивного орієнтування та радіопеленгації “Товариш”, що тренуються під керівництвом Ніни Расчупкіної та Олександра Цепурдея. Так, у чемпіонаті серед школярів, у категорії вихованців позашкільних закладів, переможцями на довгій дистанції (іі довжина варіювалася від 3 кілометрів у наймолодших – до 8 кілометрів у старшокласників ) стали учні мукачівської гімназії Ніна Цепурдей  (серед дівчат 2003 р.н.) та Владислав Цепурдей (серед хлопчиків 2005 року народження і молодших). На середній (удвічі коротшій) дистанції “срібло” виборов 12-річний Олег Пеприк з Ужгороду, а бронзовими призерами у своїх категоріях стали Ніна та Катерина Цепурдеї. І нарешті у спринті, що проводився у мікрорайоні на ужгородському проспекті Свободи, чемпіонкою серед дівчат 2003 року народження стала Катерина Цепурдей, Ніна та Владислав Цепурдеї фінішували серед однолітків з другим часом, а третє місце серед молодших посів ужгородець Денис Кононов.

У юнацькому чемпіонаті, що проводився під егідою Мінмолодьспорту, віце-чемпіонами України стали Ніна, Катерина і Владислав Цепурдеї, а Катерина виборола ще й бронзову медаль на короткій дистанції.

Серед переможців змагань на окремих дистанціях були представники різних регіонів України: вінничани Катерина Дрелінська,  Олександр Кучерук і Анастасія Брус; Антоній Ліщук, Ольга Гупало і Тарас Мельник з Волині; киянки Анастасія Білякова і Кіра Корбут; калушани Катерина Якимечко, Артур Савчій та Юрій Лукач; Микола Сафонов та Іван Бєляєв з Житомира; луганчанка Поліна Котляр; полтавчани Стефанія Трощак, Юрій Корнієнко і  Михайло Піддубний; Олександра Мінаєва, Владислав Арбузов, Ольга Бовкун та Юрій Сердюк з Сум, черкащани Анастасія Зелена, Аліна Миронюк, Євген Бриндак і Ганна Ніконова; харків'яни Максим Скоморох і Валентин Красильніков та Денис Місник і Ілля Нагорний з Херсону.

У загальнокомандному заліку до трійки найуспішніших увійшли збірні Черкаської (тренери Юлія та Євген Чорні, і Тетяна Уфімцева), Полтавської (тренери Надія Сердюк, Григорій Семенюта і Неля Олійник) та Сумської областей (тренери Ніна Троян, Олег і Світлана Постельняки). Збірна Закарпаття – лише на 10 місці.

Марина Бобуська

Фотографії Олександра Цепурдея

Про Захід