Іршавські пожежники перевірили технічний стан комбайнів ТзОВ «Виноградар»

Опубліковано:

Літо – відповідальна пора для хліборобів. Під час жнив усі сільськогосподарські підприємства роблять все можливе, щоб без втрат зібрати і зберегти зерно. Та не слід забувати, що літо – це пожежонебезпечний період, тому в цей час особливо важливим завданням є збереження врожаю від вогню.

Найпоширенішою причиною пожеж під час час жнив є необережне поводження з вогнем у хлібних масивах. Найменша необережність – паління, кинутий недопалок, розведення багать, спалювання пожнивних залишків, іскри від сільгоспмашин, а також технічна несправність збиральних машин і порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації, можуть призвести до знищення врожаю.

З метою недопущення втрат зернових та інших культур через пожежі та інші надзвичайні події в місцях збирання нового врожаю, співробітники Іршавського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області проводять профілактичні рейди.

Так, 26 липня фахівці ДСНС обстежили засіяні лани на території ТзОВ “Виноградар”, що  в с. Великий Раковець, Іршавського району.

Під час профілактичного заходу співробітники ДСНС звертали особливу увагу на технічний стан комбайнів, стан забезпеченості зернозбиральних агрегатів, тракторів та автомобілів сертифікованими вогнегасниками, наявність хлопавок та лопат, проведення інструктажів з питань пожежної безпеки з робітниками, які задіяні на жнивах. Також фахівці обстежили техніку, що залучається на випадок виникнення пожежі.

Спілкуючись з аграріями, рятувальники нагадали основні правила користування первинними засобами пожежогасіння у разі виникнення загорання.

Співробітники Управління ДСНС України у Закарпатській області звертаються до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

 У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід