Мер Ужгорода провів виїзний прийом

Опубліковано:

Виїзний прийом міського голови Ужгорода сьогодні проводився на  комунальному підприємстві “Водоканал м.Ужгород”. Проте через те, що Богдан Андріїв мусив відбути на загальні збори Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, яке він очолює, прийом ужгородців проводив заступник міського голови Ігор Фартушок, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.
Чимало мешканців міста просили про грошову допомогу на лікування, а переважна більшість скаржилися на комунальні негаразди. Так, ужгородка поважного віку з вулиці Собранецької клопотала, щоб відновили пошкоджену на її будинку ринву для стікання води, інша нарікала, що проживає на другому поверсі багатоповерхівки, не хоче платити за ліфт і просила, аби його для  цього поверху заблокували.
Чимало було і прохань про обрізку дерев, насамперед тополь, які у багатьох дворах багатоквартирних будинків Ужгорода вже мають по 35-50 років, повиростали вище покрівель, трухлявіють всередині і тому дуже небезпечні.
Одна жінка скаржилася, що над своєю квартирою зробила ремонт покрівлі і уклала угоду зі ЖРЕРом, що ця сума піде в рахунок квартплати, проте в будинку створили ОСББ і її “переплату” не хочуть враховувати. Інші розповіли, що днями негода зовсім пошкодила покриття даху на Гвардійській і вода затікає в помешкання. А представники від кількох будинків у мікрорайоні “Шахта” просили нанести розмітку пішохідного переходу і встановити дорожні знаки біля кафе неподалік перехрестя з вулицею Шахтарів; щоб автобуси зупинялися біля провулку Приютський, бо багато хто там звертає до ЗОШ №№2 та 20 і двох дитсадків. Ці ж ужгородці жалілися на сміття, яке звозять до контейнерного майданчика з інших мікрорайонів і навіть сіл району,  на воду в підвалах кількох багатоповерхівок. Стосовно останнього дійшли згоди, що буде створена комісія, яка на місці проведе обстеження і вивчить причини підтоплень – це через зношені мережі, зведення будинків нижче рівня довколишньої території абощо. Схожа проблема і у мешканки вулиці І.Франка – розповіла, що у її приватний двір з дороги через бордюр під час злив тече вода.
Були і звернення з проханням про виготовлення технічної документації для електроопалення, встановленого для малозабезпечених одиноких ужгородців. Ще одна жінка просила змінити рух автобусів 7-го або 14-го маршрутів, щоб хоч один повертався в центр міста не через Довженка і Поштову, а через Митну і Собранецьку.
Чимало було і питань, які аж ніяк не в компетенції міської влади. Скажімо, жінка з'ясовувала, чи комунальні служби не могли б підстригати кущі біля її приватного будинку, бо їй уже важко, інша розповідала про давні конфлікти з сусідами, які вже розглядалися навіть у судах. Приходила й жінка, родина якої вже понад півтора десятиліття не сплачувала за послуги водопостачання і накопичила 49 тисяч гривень боргу. Загалом розглянуто 23 звернення, з якими прийшли 37 жителів міста.

 

Про Захід