Донецька фільтрувальна станція знову працює

Опубліковано:

Українська сторона СЦКК повідомляє, що 25-го липня близько 5.30 після відновлення електропостачання була знову запущена Донецька фільтрувальна станція. Близько 12.00, після налаштування усіх агрегатів, станція вийде на штатний режим роботи і питна вода піде до споживачів по обидва боки від лінії розмежування сторін. 

Нагадаємо, що ввечері 22-го липня ДФС була знеструмлена та вкотре припинила роботу внаслідок обстрілу з боку НЗФ ОРДО. Завдяки зусиллям української сторони СЦКК та співробітників СММ ОБСЄ ремонтно-відновлювальні роботи на основній лінії живлення, яка і досі є єдиним джерелом електропостачання станції, були проведені в найкоротші строки. Якщо проаналізувати, скільки разів з початку збройного протистояння на Донбасі ДФС припиняла свою роботу внаслідок обстрілів з боку НЗФ ОРДО і які це мало наслідки, цілком зрозуміло, що вона є одним з найбільш уразливих критичних об'єктів цивільної інфраструктури регіону. Кожна її зупинка на термін більше чотирьох діб, залишає без води, щонайменше 400 тисяч людей з обох сторін лінії зіткнення. Але керівництво ОРДО не вважає це важливим аргументом, оскільки, вже більше ніж півроку не надає гарантій безпеки на час проведення ремонтно-відновлювальних робіт на резервній лінії живлення станції.

Отже, нинішня ситуація навколо ДФС наочно демонструє, що керівництво ОРДО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки лінії розмежування та прагне подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Про Захід