На Закарпатті сплатили на 46,5% ЄСВ більше, ніж минулоріч

Опубліковано:

Протягом першого півріччя 2017 року надходження єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування у Закарпатській області становить понад 1 млрд 477 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного внеску збільшилось на 468 млн 574 тис. грн, або 46,5%.

Варто нагадати, що єдиний внесок для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховується на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску за місяць не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (704 грн).

Водночас з 1 січня 2017 року фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, мають право сплачувати єдиний внесок у сумі не менше за 0,5 мінімального страхового внеску (352 грн) із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, тобто пропорційно сплаченому єдиному внеску.

Для підприємців, що перебувають на загальній системі оподаткування, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, базою нарахування ЄСВ є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць – 704 грн.

Крім цього, з 2017 року  якщо платниками не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, вони зобов'язані сплачувати єдиний внесок за місяць в розмірі не меншому за мінімальний страховий внесок (704 грн).

ДФС у Закарпатській області

Про Захід