Депутати облради підтримають одного з найкращих спортсменів Закарпаття

Опубліковано:

Йдеться про багаторазового призера чемпіонатів світу та Європи, члена Національної збірної команди України у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), заслуженого майстра спорту України з фехтування Герея Анатолія Анатолійовича.

Так, на розгляд обласних обранців вноситься  проект  рішення „Про придбання квартири учаснику ХХХІ літніх Олімпійських ігор А.А.Герею”.

У Пояснювальній записці  наголошується, що поліпшення житлово-побутових умов шляхом придбання житла учасникам Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, призерам Чемпіонатів та Кубків Світу та Європи – членам національних збірних команд України, провідним спортсменам і фахівцям передбачено завданнями та заходами Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року, затверджених рішенням обласної ради 22.12.2016 № 614 .

Також вирішення соціально-побутових питань спортсменів, які посіли призові місця на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, Юнацьких Олімпійських та Європейських іграх, Всесвітніх іграх з єдиноборств, Всесвітній шаховій олімпіаді, Всесвітніх інтелектуальних іграх, інших змагань міжнародного рівня, передбачено Державною цільовою соціальною програмою розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року, відповідними Постановами Кабміну України та Верховної Ради України.

Крім того, – наголошується в документі, – листом Міністерства молоді та спорту України (17.05.2016 № 4450/4.3 ) порушено клопотання щодо покращення житлово-побутових умов багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи, члену Національної збірної команди України на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), заслуженому майстру спорту України з фехтування Герею Анатолію Анатолійовичу.

То ж метою прийняття даного рішення є створення необхідних організаційно-правових передумов для практичної реалізації завдання, визначеного Програмою, що спрямоване на соціальну підтримку найкращого спортсмена Закарпатської області шляхом поліпшення соціально-побутового становища, зокрема придбання житла з подальшою передачею уповноваженим суб'єктом з комунальної власності територіальної громади міст, сіл, селищ Закарпатської області у власність спортсмена відповідно до законодавства України.

Видатки на ці цілі здійснюватимуться за рахунок та у межах коштів передбачених в обласному бюджеті на реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року.

Так, згідно з Програмою у 2017 році на виконання зазначеного вище завдання передбачено 800,0 тис. гривень. Зазначена сума є достатньою для його реалізації включаючи видатки пов'язані із оформленням необхідних процедур і не потребує додаткових витрат.

Кандидатуру Герея А.А. щодо порушення клопотання стосовно придбання йому квартири, як найкращому спортсмену області, схвалено на розширеному засіданні колегії управління молоді та спорту за участю представників структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрацій та міськвиконкомів, обласних галузевих закладів, установ та організацій, обласних фізкультурно-спортивних товариств, керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, федерацій з видів спорту (17.08.2016 року). Разом з тим, у зв'язку із завершенням терміну дії Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки, питання щодо придбання квартири учаснику Олімпійських ігор винесено на поточний період.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід