Іршавські рятувальники провели профілактичну роботу з селянами

Опубліковано:

Рятувальники продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Закарпаття. Так, 20 липня аналогічні заходи провели працівники ДСНС Іршавського та Воловецького районів.
Співробітники Іршавського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області з просвітницькою акцією навідалися в село Приборжавське. Під час бесід з селянами окремий акцент зроблено на тому, що в краї спостерігається тенденція до збільшення пожеж саме через власну необачність громадян. Рятувальники доводили до відома людей правила пожежної безпеки в побуті; розповідали про випадки, коли вогонь перекидався на приватні забудови через спалювання сухої трави та наносив суттєві матеріальні збитки господарям. На згадку про себе рятувальники залишали для співрозмовників інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням основних норм безпеки життєдіяльності та екстреного номера Служби порятунку “101”.
А працівники Воловецького райвідділу У ДСНС України у Закарпатській області вчили правил безпеки мешканців сіл Підполоззя та Верхня Грабівниця.
Спілкуючись з місцевим населенням, вони нагадали рекомендації щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, зокрема, наголошувалося на основних недоліках, що допускаються при монтажі й експлуатації електричного та газового обладнання. Також акценти ставилися на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі. Окрема увага під час відпрацювання приділялася багатодітним сім'ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам.
Враховуючи літній період часу, рятувальники також нагадали населенню про недопущення пожеж в природних екосистемах. Останні, за правило, виникають через людську недбалість та неуважність при спалюванні сухостою, залишків рослинності, сміття. 
З огляду на те. що в області найближчим часом прогнозується висока (4-й клас) пожежна небезпека, то особливо наголошувалося на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, де порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних загорань та трагічних наслідків.
Не забули рятувальники ознайомити селян і з алгоритмом дій при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів. У ході відповідної роз'яснювальної роботи населенню вручалися й пам'ятки безпеки.
Усього в ході відпрацювання було проінспектовано понад 100 дворогосподарств та проінструктовано близько 200 громадян.

 

Про Захід