У Львові вандали познущалися зі статуї Богородиці (Фото)

Опубліковано:

Місцеві мешканці кажуть, що це не перший випадок вандалізму щодо релігійних скульптур у Сихівському районі Львова.

Вони поскаржилися у поліцію, а самі планують влаштувати охорону в сквері Гідності, інформує Твоє місто.

За словами керівника ГО “Кращий Сихів” Наталії Піпи, місцеві мешканці вранці 17 липня виявили, що хтось відбив голову фігури Богородиці, встановленої у Сквері Гідності у 2014 році. 

Активістка каже, що за три роки таких випадків не було, лише таблички один раз хтось зірвав. Раніше цьогоріч зловмисники псували фігури Богородиці біля шкіл №93 і №98. Зараз ці скульптури відновили.

Також випадки вандалізму були біля ринку “Шувар”. На відео видно, як молодий чоловік у балаклаві підбігає до фігури і розбиває її. Схожий інцидент трапився і в Шевченківському районі міста.

Наталія Піпа надіється, що відеокамери одного з кафе поблизу фігури Богородиці зафіксували зловмисника, тожк його легше буде знайти поліції.

У головному управлінні поліції Львівської області підтвердили, що на Сихові цьогоріч було кілька випадків пошкодження релігійних об'єктів. Щодо всіх проводять перевірки.

Наразі ж місцеві мешканці планують влаштувати чергування біля скульптури і спробувати спіймати зловмисників.

Активістка гадає, що акти вандалізму щодо релігійних об'єктів не є випадковими, а мають за мету збурити ситуацію в місті на релігійному грунті.

Про Захід