В Ужгороді відкрили «Зелений клас»

Опубліковано:

“Зелений клас” під відкритим небом, створений ГО “Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону “ФОРЗА” у рамках проекту FORSOC “Ліси для суспільства – ліси без бар'єрів”, офіційно презентували сьогодні в Ужгородському ботанічному саду. Локація облаштована місцями для сидіння, дошкою, на якій можна писати крейдою, а також стендами із цікавою інформацією про міський ботанічний сад, зокрема, його історію, колекції рослин, календар цвітіння, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

За словами голови ГО “ФОРЗА” Лесі Лойко, головна ідея цього мікропроекту – зробити освіту більш інтерактивною, дати можливість вчителям використовувати природній простір у навчанні не тільки дисциплін про навколишнє середовище, екологію, а й інших. Цей клас може використовуватися як у шкільному, так і позакласному навчанні.

Пані Леся висловила вдячність всім, хто долучився до реалізації проекту – керівництву Ужгорода, Ужгородському національному університету, ГО “Паралельний світ”, а також Міжнародній програмі Лісової Служби США, яка спільно з норвезькими та словацькими фондами надала фінансову підтримку.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак зазначив, що ідея сворити “зелений клас” дуже цікава, а сам проект, безумовно, сприятиме тому, щоб “відірвати” дітей не тільки від шкільних класів і закритих просторів, а й сучасних гаджетів, комп'ютерів, які почали займати дуже багато часу у житті сучасного підростаючого покоління. “Продовженням такої ідеї могло б стати створення подібних класів і на інших локація міста – скверах, парках, які розташовані неподалік від навчальних закладів. Міська влада завжди готова підтримувати хороші ініціативи і сприяти, щоб такі корисні для наших дітей проекти реалізовувалися в Ужгороді”, – підкреслив заступник міського голови.

Директор Ужгородського ботанічного саду Дмитро Сойма подякував керівництву міста та всім, хто долучився до створення “зеленого класу” і висловив сподівання на подальшу співпрацю, зазначивши, що у ботанічному саду є ще багато місця, де можна робити цікаві локації, втілювати різноманітні проекти, які сприятимуть розвитку науки, навчально-виховного процесу.

 

Про Захід