В Ужгороді активно працює «Єдине вікно»

Опубліковано:

Невдовзі у відділі прийому і видачі документів запровадять електронну чергу та смс-повідомлення про результати розгляду звернень громадян, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Сьогодні міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак, керуючий справами виконкому Олена Макара ознайомилися, як працює створений нещодавно в міському управлінні праці та соціального захисту населення відділ прийому і видачі документів “Єдине вікно”.

На першому поверсі будівлі управління на площі Ш.Петефі облаштували сучасне приміщення зі зручностями, де, скажімо, як у ЦНАПі, можна здати документи на отримання будь-якої з майже шести десятків соціальних допомог чи послуг. Працюють 8 віконечок, на інформаційних стендах розміщено зразки заяв на різні види допомог, перелік документів, які потрібно подавати. Тут же працюють консультанти, волонтери, які допомагають заповнити бланки заяв, підказують, що і як зробити.

“Єдине вікно” в управлінні працює вже понад два тижні, керівники міської ради сьогодні прийшли подивитися все в дії, так, щоб не переривати звичний робочий процес.
Міський голова Богдан Андріїв наголосив: “Трохи попрацювали в тестовому режимі, сьогодні ми даємо офіційний старт і запрошуємо всіх ужгородців оцінити переваги і зручності, коли не треба відвідувати різні тісні кабінети, коли надання всіх послуг уніфіковано. Персонал управління пройшов навчання, оволоділи комп'ютерними програмами, для працівників теж зробили максимально комфортні умови праці”.

Начальник управління праці та соціального захисту Андрій Біксей розповів, що незабаром облаштують також зону очікування, адже приходить чимало літніх людей, багато відвідувачів з дітками. Вхід із Ш. Петефі вже з пандусом для людей із особливим потребами.

 
 
Про Захід