Водій “швидкої” на Буковині врятував дитину з колодязя

Опубліковано:

Кожна хвилина могла вартувати життя чотирирічному хлопчику, якби не водій “швидкої” Віталій Добрянський, який став його ангелом-спасителем випадково, адже того дня не був на зміні. 

— Мені зателефонував мій старший син і попросив виїхати йому назустріч, оскільки погані дороги, то водій маршрутки відмовився їхати через Михайлівку, повідомляє  pogliad.ua.  Хоч за маршрутом мав би. З меншим сином Максимом сіли у машину. Дорогою я вирішив зупинитись біля магазину (на перехресті у Михайлівці одразу зліва), щоб купити цигарки. Бачу — вибігають двоє дітей, а за ними продавець. Спершу подумав, що вони щось поцупили. Коли чую — позаду магазину крики і сильний плач. Прибігла схвильована жінка і просить: “Дядя Віталік! Там дитина впала у колодязь. Рятуйте!”.

Побіг, дивлюсь — і справді пожежний гідрант відкритий, заріс бур'янами. Хтось украв кришку люку, от хлопчик і впав. Знаєте, там глибоко, та ще й світило сонце, і я не одразу розгледів на дні дитину. Коли очі трохи звикли до темноти — побачив внизу дитя у воді, і ще якесь сміття. Дитина топилась. Діяти потрібно було швидко, – розповідає пан Віталій. – Продавець принесла драбину. Двоє чоловіків, які проходили мимо, приєднались до нас. Попросив їх тримати драбину і поліз витягти хлопчика. Спустився, та ще півметра не вистачало, щоб його дістати. Тоді однією ногою зачепився за штабелі і навприсядки рукою захопив дитину, підняв і поклав перед собою. Двоє чоловіків, мій син Максим і мама хлопчика витягли драбину з нами з пожежного гідранту. Він ввесь був брудний і від крові. 

Оскільки працюю водієм “швидкої” — оперативно викликав сорокову бригаду, котра була того дня на зміні і прибула на місце за шість хвилин.

Як прокоментувала лікар швидкої допомоги Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Зіна Шодринга, виклик надійшов 7 липня о 15 годині 15 хвилин. Виїхали разом з фельдшером Іваном Зеленівським та водієм Георгієм Божеску. Оглянувши хлопчика, встановили діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, різана рана тім'яної ділянки голови справа, забійна рана верхньої третини правого плеча і забій грудного відділу хребта. Медики надали допомогу на місці і відправили дитину на госпіталізацію у лікарню швидкої медичної допомоги у Чернівцях.

Мама хлопчика Даша називає допомогу Віталія Добрянського не просто випадковістю, адже якби не він — хтозна як би було. Каже — не кожному вистачило б сміливості, розсудливості, оперативності дій. Вдячна медикам за швидкий приїзд і вчасну допомогу, старості села Михайлівка Валентину Москалюку за значну матеріальну підтримку. Вони — сім'я біженців з Донеччини. У селі проживають з жовтня минулого року, де отримали квартиру і відчули небайдужість селян

Про Захід