У Тячеві незаконно звільнили засудженого від відбування призначеного покарання

Опубліковано:

Тячівська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньої кваліфікацією ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) про службових осіб Тячівського районного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як повідомив керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір, встановлено, що внаслідок неправомірних дій службових осіб Тячівського районного відділу з питань пробації, Тячівський районний суд  виніс фактично незаконну ухвалу, якою звільнив засудженого Л. від відбування раніше призначеного судом покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Зокрема, як уточнив прокурор, незважаючи на те, що громадянин Л. був засуджений  у квітні 2015 року до позбавлення волі терміном на 5 років з так званим “випробувальним терміном” на 1.6 роки і у грудні цього ж року вичнив інше кримінальне правопорушення, службові особи названого відомства направили на адресу Тячівського районного суду подання про звільнення Л від відбування покарання з випробуванням.
 
Внаслідок таких неправомірних дій службових осіб Тячівського районного відділу з питань пробації, було незаконно звільнено особу від відбування призначеного покарання.
Про Захід