У Мукачеві створили комісію з питань бюджету громадських ініціатив

Опубліковано:

Згідно положення 1/3 складу представляють депутати і 1/3 представники громадських організацій. Решта – працівники міськвиконкому. Прийом проекту розпочнеться вже 15 серпня, – про це повідомив перший заступник Мукачівського міського голови Ростислав Федів. 

Згідно положення бюджет громадських ініціатив – це частина бюджету міста, з якого здійснюється фінансування заходів, виконання робіт та надання послуг, визначених безпосередньо членами територіальної громади шляхом проведення конкурсу та оформлених відповідно до проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу. Ініціаторам можуть бути представники територіальної громади міста Мукачево, які підготували та подали проект для фінансування з громадського бюджету та на момент подання проекту досягли 16-річного віку. 

Всі громадські ініціативи (проекти) класифікуються за двома категоріями: малі та великі. Малі проекти – це проекти, загальна вартість реалізації яких становить від 100 до 300 тис. грн. На такі проекти виділяється 60% загального обсягу бюджету громадських ініціатив.
Великі проекти – це проекти, загальна вартість реалізації яких становить від 300 до 800 тис. грн. На такі проекти виділяється 40% загального обсягу бюджету громадських ініціатив.

Проекти, які будуть затверджені рішенням Мукачівської міської ради, підлягають фінансуванню за рахунок коштів бюджету громадських ініціатив Мукачева на відповідний бюджетний рік.

Ініціював  проект  “Бюджет громадських ініціатив міста Мукачева” міський  голова Андрій Балога.

Мукачівська міськрада

Про Захід