За перше півріччя в області сталося понад тисячу пожеж

Опубліковано:

Загинуло 26 осіб, 12 травмувалося, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області. 

13 липня  закарпатські рятувальники, під головуванням начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області полковника служби цивільного захисту Романа Гудака, провели розширену нараду за підсумками роботи впродовж першого півріччя 2017 року та намітили пріоритетні напрямки подальшої діяльності.  Виїзне засідання, за участі начальників структурних підрозділів області та керівного складу Управління, проходило на базі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рахів.

Захід розпочався з приємного – вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу.  Також присутній на нараді голова Рахівської райдержадміністрації Павло Басараба вручив першому заступнику начальника У ДСНС України у Закарпатській області полковнику служби цивільного захисту Володимиру Ціцею заохочувальну відзнаку МВС України – нагрудний знак “За відзнаку в службі”.

За звітний період підрозділами ДСНС області всього було здійснено 6572 виїзди.  У краї сталося 4 надзвичайні ситуації. На території області (в порівнянні з аналогічним періодом минулого року) зросла кількість пожеж з 674 (2016 рік) до 1018. Такий “пожежний бум” викликаний масовим та безконтрольним спалюванням сухостою та сміття. Так,  із загальної кількості пожеж, 507 виникло в природних екосистемах краю. Також вогняна стихія призвела до загибелі 26 людей, ще 12 осіб травмувалися. Домінуючою причиною виникнення вогняного лиха залишається необережне поводження з вогнем, далі йдуть порушення правил обладнання та експлуатації електроустановок, а до 11 пожеж призвели дитячі пустощі з вогнем.

Звертаючись до присутніх, начальник Управління ДСНС в області Роман Гудак зупинився на основних пріоритетних завданнях у подальшій роботі, які були поставлені Головою ДСНС України Миколою Чечоткіним  на розширеному засіданні Колегії, за участі керівників обласних територіальних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зокрема: здійснення комплексу заходів спрямованих, передусім, на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі та травмування на них людей. Ключовим питанням для служби залишається оперативне реагування на надзвичайні ситуації та події. Увага присутніх акцентувалася і на протидії пожежам у природних екосистемах та недопущення пожеж в лісових масивах; профілактиці безпеки громадян на водних об'єктах області, при виявленні вибухонебезпечних предметів; посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю; комплекс організаційно-профілактичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки місць відпочинку та оздоровлення дітей. Також на нараді йшлося і про подальшу співпрацю з об'єднаними територіальними громадами щодо перспективи створення на їх територіях підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони та недопущення проявів корупційних діянь в системі ДСНС.

Про Захід